Storitve

Psihoterapija

Duševno zdravje ni le odsotnost bolezni, ampak ga definiramo kot splošno dobro počutje, ki vključuje občutek izpolnjenosti in izkoriščenost vseh posameznikovih potencialov. Terapija je osnovna čustvena higiena.

Da smo (mentalno) zdravi, torej ne pomeni le, da lahko zjutraj vstanemo, gremo v znosno službo, ki nam omogoča finančno preživetje, se vrnemo domov v odnose, kjer ni nekih hujših konfliktov in zvečer brez večjih težav zaspimo. Mentalno zdravi smo takrat, ko vstanemo v pričakovanju in z zanosom, ko se poistovetimo z našo profesionalno vlogo, ki nas izpolnjuje, ko imamo odnose, ki nas nadgrajujejo in osrečujejo ter radovedno raziskujemo različne vloge starševstva, partnerstva ter sebe v odnosu s svetom in družbo. Ko razvijamo ter kritično presojamo svoje vrednote, poglede na svet in zasledujemo smisel. Smo izpolnjeni in mirni. Smo radovedni in ustvarjalni. Čutimo sočutje do sebe in drugih. Zdravi smo takrat, ko vemo kdo smo, kakšne so naše najgloblje želje ter potrebe in le-te ranljivo izražamo v pristnih odnosih. Ko s pokončno glavo govorimo svojo resnico. Ko delimo radost, kadar čutimo v srcu toplino in se znamo nasloniti na ramo, kadar brodimo skozi temo. Mentalno zdravje ne pomeni zgolj preživeti, temveč živeti.

Individualna psihoterapija

Po inovativnem modelu relacijske teorije združene s sistemskimi in vključevanjem spoznanja iz teorije navezanosti ter na čustva usmerjene teorije.

Partnerska psihoterapija

Temelji na partnerskem odnosu, njegovi varnosti, obnavljanju povezanosti in zaupanja ter izboljšanju medsebojne komunikacije.

Psihoterapija za mladostnike

Mladostnikom omogoča ubesediti vznemirjujoča čustva, razumeti lastna doživljanja ter osmisliti in izraziti svoje želje in potrebe v odnosih s starši ter z vrstniki.

Skupinska psihoterapija

Predstavlja mikro okolje zunanjega sveta in omogoča varno vzpostavljanje odnosov, komunikacije, služi razumevanju sebe v odnosih ter krepi občutek pripadnosti.

Ostale Storitve

Za podjetja in podjetnike

Izvajamo izobraževanja in svetovanja za podjetnike začetnike, programe promocije zdravja na delovnem mestu ter psihološka svetovanja za zaposlene in vodstveni kader.

Za športnike

Psihološka priprava športnikov pridobiva na veljavi v sodobnem športu ter dokazano prinaša višji nivo motivacije, koncentracije, obvladovanje ter soočanje s čustvi in boljše rezultate.

Priprava na javni nastop

Vsebinska priprava besedila za nastop, tehnične veščine javnega nastopanja, orodja ter praktične vaje in psihološka priprava za pomiritev strahu pred javnim nastopanjem.

Učna pomoč

Osredotočamo se na individualne potrebe vsakega posameznika in pri delu združujemo znanje iz naravoslovnega področja z veščinami psihoterapevtskega pristopa.

Kontakt

Bled

Ljubljanska Cesta 15,
4260 Bled

Ljubljana

Zdravstveno terapevtski center, Prešernov trg 4,
1000 Ljubljana

  Nazaj na vrh

  Kontakt

  Bled Ljubljanska Cesta 15, 4260 Bled

  Ljubljana Zdravstveno terapevtski center, Prešernov trg 4, 1000 Ljubljana

  info@smisla.si
  068-137-789
  FB: 200 Gramov Smisla