Telo, oprosti.

DogodkiTelo, oprosti.

Telo, oprosti.

Kreativna psihoterapevtska delavnica za ženske zasnovana na predpostavki, da telo pomni vse, naš odnos do telesa pa razkriva globlje vidike ran ter nas lahko vodi in nam kaže smer za razrešitev temeljnih bolečin in vzorcev, ki so nas nekoč morda zavarovali, danes pa nam ne služijo več.

KDAJ: 11. marec od 15:00 do 18:00
KJE: Medgeneracijski center Vezenine Bled,

(dvorana v 1. nadstropju) Ulica Jule Vovk Molnar 2, 4260 Bled
KOLIKO? 90 € (znižana cena 75 € za prijave do 1. 3. 2023)
Prijavite se tukaj.
KONTAKT: alja@smisla.si, marusa.zemlja@gmail.com

Na delavnici bomo telesa ovrednotili preko uvidov sodobnih sistemskih terapevtskih znanosti, raziskali občutja krivde ter sramu, kako se rodita ter čemu služita. Varno okolje, podkrepljeno z novim znanjem ter občutkom moči bo služilo poglobljenemu naslavljanju odnosa do telesa preko različnih medijev izražanja ter s pomočjo umetnosti, s čimer dobimo dostop do delov naše podzavesti, ki so razumu skriti ter hkrati razvijemo zavedanje na izkustveni ravni, da to nismo mi, temveč nekaj, kar smo povzeli tekom svojega bivanja. Na tej točki se ponudi tudi možnost, da vzorce odnosov do sebe in drugih presežemo, izžalujemo in nadomestimo z novimi izkušnjami.

Informacije ter znanje niso dovolj za zdravljenje, so pa nujen predpogoj ter vstopnica za ustvarjanje varnosti ter distance do našega doživljanja. V varno ustvarjenem prostoru nato s podoživljanjem preteklih zgodb preko odnosa z drugimi ter s svojo notranjostjo dobimo nove izkušnje, ki omogočijo celjenje.

Delavnico vodita relacijska psihoterapevtka Alja Markelj ter oblikovalka in ilustratorka Maruša Žemlja, ženski, umetnici in znanstvenici z neusahljivo željo po odkrivanju sebe, raziskovanju odnosov do drugih ter povezovanju v sočutnem doživljanju vsega kar nas obdaja.

Potek delavnice:

– terapevtski del=informiranje zavesti: o krivdi, sramu, travmi&telesnem spominu
– kreativni del=potop v podzavest: doživljanje občutij skozi izražanje
– odpuščanje kot pasivno dejanje
– interaktivne vaje v odnosu
– pogovorni krog: vrednotenje&nove izkušnje

Nazaj na vrh

Kontakt

Bled Ljubljanska Cesta 15, 4260 Bled

Ljubljana Zdravstveno terapevtski center, Prešernov trg 4, 1000 Ljubljana

info@smisla.si
068-137-789
FB: 200 Gramov Smisla